دانش آموز علامه حلی

برای همه دانش آموزان هموطن

دانش آموز علامه حلی

برای همه دانش آموزان هموطن

خواص میوه‌ها با توجه به رنگشان

خواص میوه‌ها با توجه به رنگشان 

همیشه در اولین نگاه هنگام انتخاب یک میوه خوب برای خوردن، آنچه که ما را جذب می کند رنگ و جلوه خاص آن میوه است.

آیا می دانید

میوه های مختلف با رنگ های متفاوت چه خواص و خاصیت هایی دارند؟  

 

 

این رنگ اشیاء است که ما را همیشه به سمت اشیاء جذب یا دفع می کند. در واقع احساس آرامش، ناراحتی، صلح و دوستی و ... تماما در پرتو رنگهاست.

رنگها تمامی محیط و پیرامون ما را احاطه کرده اند و در تمام جسم و جان ما تاثیر گذاشته اند.

مثلا رنگ سرخ و سبز سیب، علاوه بر لذتی که از رنگ آن در هنگام خوردن می بریم در ما احساس نشاط و شادی به وجود می آورد. در خواص و خاصیت هایش نیز تاثیر فراوانی وجود دارد.

تمامی سبزیجات و میوه هایی که روزانه مصرف می کنیم، با توجه به نوع رنگشانِ منافع خاص و زیادی برای ما دارند. 

رنگ سبز

رنگی است آرامش بخش و با دیدن این رنگ، ما احساس آرامش می‌کنیم و از وجودش لذت می‌بریم و جالب اینجاست که همین رنگ زیبا و آرامش بخش، علاوه بر این که مارا در ظاهر جذب می‌کند و ما از آن لذت می‌بریم، خواص درمانی بسیاری نیز دارد و برای جسم ما مفید است. در واقع، تمام وسایل اعم از طبیعی و خوراکی و ... این خاصیت را داراست و این در مورد میوه‌ها و سبزیجات سبز رنگ نیز صادق است. این رنگ برای افراد عصبی و نا آرام بسیار مفید است. رنگ سبز خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد و مناسب برای بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های روده‌ای، معده، کلیه و ریه می‌باشد.

این رنگ برای درمان زخم‌های عمیق سوختگی‌های شدید نیز موثر است. این خواص در میوه‌ها و سبزیجاتی که سبز رنگ هستند به فراوانی یافت می‌شود. تحقیقات نشان داده میوه‌ها و سبزیجات سبز رنگ، خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارند و در هضم غذا و جذب آن موثرند.

میوه‌ها و سبزیجات سبز رنگ برای افرادی که از بیماری‌های عصبی رنج می‌برند توصیه شده است. سبزیجات سبز رنگ، همچنین در درمان زخم‌های عمیق و سوختگی‌ها و بیماری‌های ریوی و کلیوی بسیار موثر است و در بهبود بیماری‌های قلبی مصرف فراوان دارد. مثلاً جعفری دارای خواص ضدعفونی‌کننده خون و دستگاه گوارش می‌باشد و مناسب برای معده و هضم غذاست. برگ این گیاه، برای زخم‌های عمیق و جوشانده آن برای بیماری‌های کلیوی مناسب است.

((انگور سبز))

این میوه، مناسب برای بیماری‌های اعصاب است. مواد غذایی موجود در انگور به هضم غذا و جذب آن در معده کمک فراوانی می‌کند و در درمان بیماری‌های سوءهاضمه، سل ریوی، مشکلات کلیوی کمک فراوانی می‌کند. همچنین باعث دفع سموم و مواد زائد از بدن می‌شود. آب انگور مغذی عضله قلب است. انگور اختلالات قلبی حاصله از ازدیاد فشارخون را از بین می‌برد و دارای اثر تقویت‌کننده قلب است. انگور موجب ازدیاد ترشح صفرا می‌شود و عمل هضم را تحریک و تسریع می‌بخشد و تخمیرهای روده‌ای را کاهش می‌دهد.

 

((کاهو))

کاهو در درمان تپش قلب و سرفه و مشکلات ریوی موثر است. همچنین آرام کننده اعصاب است. کاهو برای دفع مواد زاید در روده‌ها مناسب است. از جوشانده کاهو می‌توان برای درمان سوختگی‌ها و زخم‌ها استفاده کرد.

((لوبیا سبز))

از لوبیا سبز برای درمان کسالت‌های شدید کلیوی استفاده می‌شود. این سبزی همچنین در درمان بیماری‌های قلبی نیز موثر است. وجود فسفر در لوبیا برای اعصاب مفید است. خرد شده و یا پوره شده دانه لوبیا، به عنوان پماد برای مواضع سوختگی و سایر التهابات پوستی و زخم‌ها موثر است. 

 

رنگ قرمز

رنگی است محرک و اشتها آور. معمولاً ما برای خوردن خوراکی‌هایی با رنگ قرمز بسیار راغب هستیم. این رنگ و در واقع میوه‌ها و سبزیجات قرمز رنگ، علاوه بر این که افزایش دهنده اشتها هستند، برای افراد کم خون و افرادی که کمبود آهن دارند بسیار مناسب است. همچنین در درمان عفونت‌ها و سوختگی‌های شدید، بسیار موثر است و معمولاً این گونه میوه‌ها و سبزیجات در درمان بیماری‌های ریوی، مشکلات روده به کار برده می‌شود. مواد غذایی قرمز رنگ، بسیار پر انرژی بوده و در تقویت قلب و افزایش فشار خون و غلظت خون بسیار مفید و تقویت‌کننده روده و کبد است.

((گیلاس))

گیلاس گیاه و درختی از سرده پرونوس است که میوه آن دارای هسته و گوشت‌دار است. میوه این درخت قرمز و گل‌های سفید دارد.

از گیلاس علاوه بر مصرف به عنوان میوه خام، مربا و کمپوت ساخته می‌شود. برگ آن به صورت دم کرده برای درمان بیماری کلیه و کبد مورد استفاده قرار می‌گیرد.گیلاس تقویت‌کننده و انرژی زا، تنظیم کننده کبد و اشتها آور، دفع‌کننده مواد زائد و سموم از بدن نیز هست. 

((توت فرنگی))

توت فرنگی گیاهی نهان دانه از تیره گل سرخ است. رشد این گیاه علفی پایا در آب و هوای معتدل گرم و در بستر غنی ازگیاخاک و خاک اسیدی بسیار خوب است. گل‌های توت‌فرنگی نسبت به سرما به شدت حساس هستند ولی عطر و طعم میوه آن با انجماد از بین نمی‌رود.

توت فرنگی به‌دلیل دارا بودن فتوکمیکال اثرات مثبت بسیاری بر روی مغز می‌گذارد و می‌تواند اثرات نامطلوب پیری بر مغز را کاهش دهد.

توت فرنگی در درمان سل ریوی و همچنین در درمان عفونت‌های روده بسیار سودمند است.

 

((انار))

انار یکی از میوه های درختی است که دانه‌هایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، و یا به رنگ‌هایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.

انار برای جلوگیری از تنگی نفس، روده مناسب است. و برای تصفیه خون مناسب می باشد.

انار در رنگ‌های مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد. انار تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی می‌تواند رشد کند و میوه دهد، ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه می شود. انار، گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتی گراد را می‌تواند تحمل کند

 

((انگور فرنگی))

 

انگورفرنگی سرده ای از گیاهان گلدار دو لپه ای شامل ۱۵۰ گونه است. این گیاه بومی مناطق معتدل نیم کره شمالی و رشته کوه آند است. انگورفرنگی‌ها درختچه ای و خاردار هستند و دارای میوه های بسته  می‌باشند. انگورفرنگی با نام خارتوت یا گالش‌انگور نیز شناخته می‌شود.

انگور فرنگی موثر در درمان تب های عفونی، محرک اشتها و رفع مشکلات روده ای است. 

 

((شاتوت))

 شاه‌توت گونه‌ای درخت گل دار متعلّق به خانوادۀ توت سانان، و بومی آسیای جنوب غربی می‌باشد. کاشت این درخت در زیستگاه بومیش از پیشینه‌ای چنان طولانی برخوردار است که مشکل می‌توان گسترۀ طبیعی انواع مختلف آنرا به طور دقیق مشخّص نمود. در سردۀ توت‌ها، درخت شاه‌توت از همه کوچک‌تر است و بلندی آن گاه ممکن است تا ۳۰ پا (حدود ۹ متر) برسد، و در صورت عدم رسیدگی در سنّ پایین به شکل بوته باقی می‌ماند. این درخت عمری طولانی دارد و بعضاً دیده شده چند صد سال میوه دهد. میوۀ شاه توت بزرگ و آبدار، و رنگ آن قرمز تیره یا ارغوانی و مزه‌اش ترش و شیرین و مطبوع است.

شاتوت مناسب تصفیه کننده خون، بیماریهای کم خونی و مشکلات ریوی می باشد.

  

 

((فلفل قرمز))

فلفل تند میوه گیاهی از سرده فلفل دلمه ای است که عضوی از خانواده بادنجانیان می‌باشد. فلفل قرمز از قاره آمریکا می‌آید. تیپ‌های گوناگونی از فلفل تند در سراسر دنیا برای استفاده خوراکی و پزشکی پرورش پیدا کرد. 

علت احساس تندی کردن در دهان بوسیله فلفل ، ماده ای است به نام کاپسیسین که بسیار برای بدن مفید است. تحریک کننده قوای هاضمه، رفع فلج، رفع بیماریهای روده ای است.   

 

رنگ نارنجی

رنگی جذاب و سر زنده و شاداب، که در نهایت جذابیت و جلب توجه، احساس دلزدگی ایجاد نمی‌کند. مواد غذایی نارنجی رنگ بسیار انرژی‌زا است و محرک مناسبی برای اعصاب و سودمند برای مشکلات تنفسی و ضد سرفه، ضد آسم و سل ریوی هستند و در درمان سنگ کلیه و کیسه صفرا و بیماری‌های معده و روده موثر هستند.

((هویج))

هویج یک سبزی ریشه‌دار است که می‌توان آن را خام یا خردشده یا رنده‌شده در سالاد خورد و بیشتر در پخت سوپ‌ها و خورش ها کاربرد دارد.

در افسانه‌ها آمده‌است که این سبزی به انسان قدرت بینایی در شب می‌دهد. کمبود ویتامین آ باعث ضعف بینایی می‌شود؛ امّا با بازگرداندن این ویتامین به رژیم غذایی می‌توان مشکل را برطرف کرد.

مناسب برای درمان اختلالات شدید روده ای، بهبود دهنده زخم های دستگاه گوارش، ضد عفونی کننده روده، تقویت کننده اعصاب و انرژی زا و موثر در بهبود عفونت های ریوی است. 

 

 

 

((پرتقال))

پرتقال میوه‌ای از خانواده مرکبات می‌باشد. درخت آن همیشه سبز است و ارتفاع آن تا ۱۰ متر هم می‌رسد.

پرتقال سرشار از ویتامین ث است. پرتقال درخت کوچکی است دارای برگ‌های سبز و گل‌های سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ، کمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش، زرد رنگ و یا قرمز می‌باشد. پرتقال یکی از قدیمی‌ترین میوه‌هایی است که بشر از آن استفاده می کرده ‌است و در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده ‌است.  پرتقال اولیه، کوچک، تلخ و پر از هسته بوده‌است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده ‌است. پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافت.

پرتقال تقویت کننده دستگاه عصبی، عضلات و غدد، مناسب برای رفع اختلالات دستگاه گوارش، کبد و روده هاست.

((نارنگی))

نارنگی یکی از میوه‌ها از تیره مرکبات است. نارنگی نسبت به پرتقال کوچک‌تر است، و مزهٔ ترش و شیرین تری دارد.

در پزشکی سنتی ایرانی طبع این میوه را سرد و تر می‌دانند و برای آن خواصی چون «مفرح قلب، رافع خفقان، صفرابُر و فرو نشاننده لهیب معده و کبد» نام می‌برند. این میوه دارای مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت ماهیچه‌ها، دستگاه گوارش و دستگاه عصبی مؤثر است.

نارنگی دارای ویتامین‌های A، B1، B2، C پروتئین، چربی، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم است. نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.

 

 

 

((زالزالک))

زالزالک در ایران از جمله در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهکیلویه و بویر احمد، استان فارس استان و اصفهان به خصوص شهرستان نجف آباد می‌روید. این گیاه در استان آذربایجان شرقی و استان کردستان و شمال استان آذربایجان غربی هم به وفور یافت می شود.

زالزالک برای درمان بیماری های روده ای و رفع کم خونی مناسب است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد